Traineeships

Internationaal traineeship bij Buitendoor

Een mooie kans voor Europese jongeren om een kijkje in de keuken te krijgen, zichtzelf te ontwikkelen en te leren.

Buitendoor maakt regelmatig gebruik van internationale vrijwilligers. Vaak zijn dit mensen die (tijdelijk) naar Nederland zijn geëmigreerd of die hier in het kader van een Europees project (European Solidarity Corps) een jaar lang vrijwilligerswerk doen en een paar weken per jaar ons komen helpen. Speciaal voor hen vindt de zomerse buitensporttraining in het Engels plaats en is ook een groot gedeelte van ons reguliere trainingsaanbod in het Engels beschikbaar, zodat ook zij helemaal up-to-date zijn.

 

Naast deze (regelmatige) inzet van internationale vrijwilligers, hebben wij een Buitendoor traineeship in het leven geroepen voor Europese jongeren tussen de 18 en 30. In dit traineeship selecteren we vier Europese deelnemers die zich gedurende twee maanden  vol in dit leer-avontuur storten, met als doel dat ze als zelfstandig instructeur buitensport kunnen inzetten om jongeren uit te dagen tot samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. Tijdens deze twee maanden zullen ze onze buitensport-training volgen en meegaan met diverse (school)kampen en zo onze manier van werken steeds beter onder de knie krijgen, zodat ze het geleerde ook in hun thuissituatie kunnen uitvoeren.

Dit traineeship vindt plaats van half augustus tot en met oktober, samen met partners uit ons internationale netwerk en deels gefinancierd vanuit het European Solidarity Corps.