Ons Verhaal

Ons Verhaal

Stichting Buitendoor komt voort uit de YMCA: de oudste jongerenorganisatie in Nederland. Toen bij een strategische herpositionering het zogenaamde ‘ervaringsleren met behulp van outdoor methodieken’ buiten de organisatie dreigde te vallen hebben een aantal medewerkers en actieve vrijwilligers het voortouw genomen en de activiteiten ondergebracht in een nieuwe organisatie: Stichting Buitendoor.

 

In 2013 zijn wij klein begonnen vanuit zo’n welbekend zolderkamertje en met beperkte middelen. Ondertussen zijn wij uitgegroeid tot een organisatie met een stevige basis en vooral met een grote groep betrouwbare en ervaren vrijwilligers. Bovendien exploiteren wij sinds 2015 een duurzaam groepsnatuurkampeerterrein op de Veluwe: Kamp Buitendoor. Een locatie die wij zoveel mogelijk inrichten als een ideale duurzame leeromgeving in de natuur.

 

Op dit moment organiseert Buitendoor diverse activiteiten die grofweg onderverdeeld kunnen worden onder de volgende noemers:

  • Schoolkampen
  • Zomerkampen
  • Teambuildingsdagen voor klassen
  • Internationale uitwisselingen
  • Trainingen voor mensen die met jongeren werken

Buitendoor wordt gedragen door haar ruim 100 vrijwilligers. Daaromheen zijn er een aantal mensen die de randvoorwaarden regelen en de organisatie mede mogelijk maken. Het bestuur wordt op dit moment gevormd door:

Buitendoor-bestuur-Laura

Laura Ackermans 

Voorzitter

 

Binnen Buitendoor hou ik me onder andere bezig met de algemene (jaar)planning en probeer ik, waar mogelijk, zo veel mogelijk structuur te bieden om zo de stichting naar een hoger plan te tillen. Ik krijg er enorm veel energie van als goed uitgedachte plannen net zo mooi uitgevoerd (kunnen) worden als ze opgezet zijn.

Foto Anne 2

Anne Martens

Secretaris

 

Na een aantal toffe kampen en introductiedagen als vrijwilliger vervul ik nu de rol van secretaris bij Buitendoor. Ik houd me bezig met de organisatie achter de schermen om ervoor te zorgen dat deelnemers en vrijwilligers hun energie kunnen steken in datgene waar het bij Buitendoor om draait: samen meer over jezelf leren en vooral leuke dagen beleven.

IMG_6058

Lucie Visch

Penningmeester

 

Buitendoor is voor mij een uitdagende stichting, waarbij onze missie “verbinding door avontuur” echt centraal staat maar waarbij gelukkig genoeg ruimte is voor lol en ontspanning. Als penningmeester probeer ervoor te zorgen dat de financien op orde zijn en eigenlijk iedereen zo min mogelijk met geld en financien bezig hoeft te zijn.

Buitendoor-bestuur-Floris

Floris Muller

Programma coördinator

 

Ik houd ervan om te spelen. Door te spelen ontwikkel ik mezelf en heb ik nog plezier ook. Dat gun ik anderen ook en Buitendoor biedt daarvoor perfecte mogelijkheden. Ik houd mij vooral bezig met de organisatie en uitvoer van onze programma’s.

De Raad van Toezicht bestaat momenteel uit:

  • Pieter Schoe
  • Aart van der Horst
  • Arjen Verheij
  • Vacature