Ons Verhaal

Ons Verhaal

Stichting Buitendoor komt voort uit de YMCA: de oudste jongerenorganisatie in Nederland. Toen bij een strategische herpositionering het zogenaamde ‘ervaringsleren met behulp van outdoor methodieken’ buiten de organisatie dreigde te vallen hebben een aantal medewerkers en actieve vrijwilligers het voortouw genomen en de activiteiten ondergebracht in een nieuwe organisatie: Stichting Buitendoor.

 

In 2013 zijn wij klein begonnen vanuit zo’n welbekend zolderkamertje en met beperkte middelen. Ondertussen zijn wij uitgegroeid tot een organisatie met een stevige basis en vooral met een grote groep betrouwbare en ervaren vrijwilligers. Bovendien exploiteren wij sinds 2015 een duurzaam groepsnatuurkampeerterrein op de Veluwe: Kamp Buitendoor. Een locatie die wij zoveel mogelijk inrichten als een ideale duurzame leeromgeving in de natuur.

 

Op dit moment organiseert Buitendoor diverse activiteiten die grofweg onderverdeeld kunnen worden onder de volgende noemers:

  • Schoolkampen
  • Zomerkampen
  • Teambuildingsdagen voor klassen
  • Internationale uitwisselingen
  • Trainingen voor mensen die met jongeren werken

Buitendoor wordt gedragen door een groep van zo’n 80 vrijwilligers. Daaromheen zijn er een aantal mensen die de randvoorwaarden regelen en de organisatie mede mogelijk maken. Het bestuur wordt op dit moment gevormd door: Florian Klepper (voorzitter), Karlijn Snoeijs, Kees Knulst (penningmeester) en Martin Plomp.

De raad van toezicht van Buitendoor bestaat uit: Pieter Schoe (voorzitter), Marijke Hodes, Aart van der Horst en Arjen Verheij.