Onze Vrijwilligers

Stef

Stef

Ik heb zelf drie keer als deelnemer meegedaan met een zomerkamp en dat is drie keer de beste week van mijn jaar geweest. De mensen en het avontuur vind ik geweldig! Daarom ben ik sinds 2018 ook vrijwilliger bij Buitendoor en draai ik elk jaar met veel liefde en enthousiasme een zomerkamp. Daarnaast help ik graag bij trainingen. Ik ben vrijwilliger geworden omdat ik graag de ervaringen en avonturen die ik als deelnemer gehad heb aan andere jongeren wil geven. En natuurlijk omdat ik hou van het buiten zijn en lekker met geweldige mensen rond een kampvuurtje wil zitten. 

Ik werk zelf in de ICT op kantoor, dus ik vind het ontzettend fijn om een paar weken en weekenden per jaar volledig buiten in de natuur te zijn. Even weg van de digitale wereld. Ik leer op een training of kamp nog steeds nieuwe dingen, van praktisch problemen oplossen tot mezelf ontwikkelen op een meer theoretische manier.

Florian

Vanaf het moment dat Buitendoor opgericht werd tot nu, vele jaren later, ben ik actief bij Buitendoor. Van gigantische boomhutten bouwen, mensen in hun kracht kunnen zetten en nieuwe dingen laten ervaren, tot ‘s avonds een lekker kampvuurtje en slapen in een hangmat of tent. Alles vind ik tof en laat mij telkens weer terugkomen. 

Via Buitendoor ben ik ook aan mijn momenteel grootste hobby- en levensstijl gekomen: klimmen. Alles wat beklommen kan worden vind ik gaaf, van klimmen in bomen tot en over rotsen en bergen, boulderen of sportklimmen in een hal, waar je mij ongeveer twee keer per week kunt vinden.

In mijn dagelijks leven ben ik mechanical engineer, waarbij ik de soft skills die je leert bij Buitendoor mooi kan inzetten op de werkvloer. Daarnaast kan ik mijn werk en mijn hobby goed toepassen bij het maken van boomhutten, zo is dat cirkeltje weer rond!

 

Florian
Joëlla

Joëlla

Als er weer een Buitendoor activiteit gepland staat, zeg ik altijd vol enthousiasme tegen mijn omgeving ‘Ik ga weer een weekendje lekker buitenspelen! Ga je mee?’. Want zo voelen de (trainings)weekenden ook echt voor mij, buitenspelen met de andere vrijwilligers. Er hangt een enorm fijne sfeer waarbij er ruimte is voor veel lol, serieuze gesprekken of feedback. Als vrijwilliger heb ik geleerd om meer in mogelijkheden te denken en om controle los te laten. 

Naast de trainingen zijn de programma’s met deelnemers ook geweldig, omdat je dan je eigen ervaring kan overdragen. Het hoogtepunt van mijn eerste Ardennenkamp was om te zien dat de deelnemers zich na een paar dagen vrij voelden om zichzelf te laten zien en zelfs zeiden dat ze trots op zichzelf waren. Ik vind het dan ook erg leuk om mij bezig te houden met de ontwikkeling van een groep of persoon. 

Eva

Sinds 2015 ben ik vrijwilliger bij Buitendoor, met veel plezier. Tijdens mijn studie Culturele en Maatschappelijke vorming (nu: Social Work) leerde ik over groepsvorming en samenwerkende groepen. Rete-interessant, vond ik. Het was per toeval dat ik bij Buitendoor terechtkwam rond dezelfde tijd dat ik de studie startte. Mijn vers-opgedane-kennis werd in praktijk gelijk zichtbaar bij Buitendoor. Bijvoorbeeld forming-storming-norming etc. van Tuckman gebeurde voor mijn ogen bij het Ardennenkamp van 2016. Het was een prachtig kamp met een prachtige groep, en ik had daar mijn steen aan bijgedragen!

Wat ik mooi vind aan vrijwilliger zijn bij Buitendoor is de kans om mezelf te ontwikkelen in een veilige leeromgeving, al is die leeromgeving ook spectaculair en soms best wel spannend. Ik ben enorm in mijn kracht
gekomen door het avontuur in te duiken. Werken met groepen is mijn passie. Nog beter is het avontuur in de natuur wat ik erbij krijg.

Eva
Martin

Martin

Voor administratieve klusjes kun je me bijna ’s nachts wakker maken, maar voor een nachtelijke tocht door de Ardennen en een bivak opzetten nog meer! Bij Buitendoor houd ik mij bezig met verzekeringen, kantoorzaken (en dat zelfs zonder kantoor), trainingen en allerlei contacten met interne en externe organisaties waar wij samen toffe dingen mee willen organiseren. Buitendoor is voor mij samen leren: of dat nu met onze vrijwilligers is of met de deelnemers aan onze programma’s.

Wouter

Als geluidstechnicus op festivals en evenementen ben ik veel technisch bezig. Dat zie je ook wel terug in mijn bezigheden bij Buitendoor. Naast dat ik graag meega op kampen ben ik namelijk bij (bijna) elke klusdag paraat. Zo heb ik geholpen met het maken van een vloer en een keuken op Kamp Buitendoor en heb ik nieuwe lichten geïnstalleerd in de keuken van het kampterrein.

Daarnaast kreeg ik via Buitendoor een training tot keurmeester valbeveiliging en ben ik nu verantwoordelijk voor het keuren van het klimmateriaal. Voordat ik vrijwilliger werd, ben ik drie jaar als deelnemer mee geweest op zomerkamp. Daar heb ik enorm veel lol gehad, kennis opgedaan en inzichten gekregen, en dat wil ik graag aan anderen doorgeven. Bovendien heb ik ervaren dat vrijwilligers het superleuk vinden om mee te gaan op kamp en onderling erg veel plezier hebben. Dat straalt enorm uit op de deelnemers.

wouter
ronald

Ronald

Ruim zes jaar geleden kwam ik bij Buitendoor terecht en door de fijne sfeer en enthousiaste mensen ben ik nog steeds met veel plezier actief. Ik ben met vrijwel alle kampen wel eens mee geweest (de zomerkampen in de Ardennen zijn mijn favoriet) en geef ook trainingen aan nieuwe vrijwilligers. Bij Buitendoor zetten we jongeren op een natuurlijk manier in hun kracht. Je leert wat je leuk vindt, hoe je door samenwerking verder komt en je wordt aangemoedigd om – in een veilige leeromgeving – mogelijke fouten niet uit de weg te gaan als het risico niet groot is. Vertrouwen in wat je kunt staat centraal, iets wat trouwens aansluit bij mijn dagelijks werk als trainer in de geestelijke gezondheidszorg. Tijdens de kampen van Buitendoor kunnen deelnemers en vrijwilligers echt zichzelf zijn en zetten we samen elke keer weer een onvergetelijk kamp neer met gave activiteiten.

Daniël

Twee jaar geleden heb ik me aangemeld als vrijwilliger bij Buitendoor, nadat een studievriend mij daarover enthousiast maakte. Afgelopen zomer heb ik de instructeursopleiding en de training klimfocus gevolgd.
Ik hou ervan om buiten te zijn, heb eerder zeilkampen begeleid en vind het leuk om dingen uit te leggen.

Bij Buitendoor komt dat allemaal samen. We maken samen een plan voor bijvoorbeeld het verdere ontwerp van de boomhut en voeren dat vervolgens uit. Als je aan het einde van de dag moe bent, dan weet je dat je die dag lekker bezig bent geweest.

In mijn vrije tijd boulder en klim ik, en als student Industrieel Ontwerp probeer ik af en toe ook studieopdrachten te verbinden met deze hobby’s. Daarnaast doe ik aan survivalrun en volg ik lessen rock & roll dansen.

daniël
Foto Anne 2

Anne

Bij Buitendoor heb ik een hoop verschillende mensen leren kennen, die allemaal eenzelfde doel voor ogen hebben: samen zorgen voor toffe ervaringen in de buitenlucht.

Ik vind het leuk om als manusje-van-alles bij te springen waar ik kan om ervoor te zorgen dat we dat doel bereiken. Tijdens een kamp ben je echt even weg van je normale leven, dat in mijn geval bestaat uit onder andere lesgeven.

Ik blijf het bijzonder vinden hoe we als vrijwilligers en deelnemers in een korte tijd een hechte groep vormen, waarin iedereen zich comfortabel genoeg voelt om zijn of haar eigen grenzen aan te geven, maar door samenwerking die grenzen ook kan verleggen.
Dat geldt ook voor mijzelf: voor Buitendoor had ik al wel veel gekampeerd, maar nog nooit in een bivaktentje geslapen…”

Floris

Vrijwilliger zijn bij Buitendoor is voor mij een win-win-win situatie.
‘Win’ omdat ik dingen doe die ik leuk vind, actief bezig ben, werk met mensen en veel buiten ben.
‘Win’ omdat ik mezelf beter leer kennen, wordt uitgedaagd en mezelf ontwikkel en ‘Win’ omdat ik meehelp anderen een onvergetelijke ervaring te geven.

 

Misschien wel het mooiste aan een kamp vind ik hoe iedereen na een paar dagen zijn of haar schild laat zakken en steeds meer zichzelf kan zijn. De sfeer die er dan over zo’n kamp kan komen te hangen is echt magisch.

floris
Buitendoor-bestuur-Laura

Laura

In mijn vrije tijd ben ik het liefste buiten, samen met anderen. Bij Buitendoor werk ik graag aan de logistieke puzzels van grote en complexe kampen en projecten – niet gek voor iemand die in het dagelijks leven planningsapplicaties bouwt.

 

Mijn ideale dag (die ik al vaak heb meegemaakt!) begint met een bord warme havermout na een net niet te koude nacht. ’s Ochtends bouwen we aan de boomhut en ’s middags doen we hoogteopdrachten. We gaan samen uitdagingen aan waardoor we allemaal groeien. Aan het einde van de dag maken we curry en appeltaart op een kampvuur, waar we de rest van de avond blijven zitten terwijl iemand op de achtergrond gitaar speelt.

 

In mijn ervaring staan onze vrijwilligers altijd voor elkaar en de deelnemers klaar. Het is een fijne groep mensen die elkaars eigen en gekke kanten waarderen. De kleinschaligheid maakt dat we iedereen persoonlijke aandacht en eigen uitdagingen kunnen geven.

Lucie

 

Sinds een paar jaar ben ik betrokken bij Buitendoor, maar ken Buitendoor al veel langer. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en andere leefwerelden te ontdekken.

Je kunt mij wakker maken voor een mooi kampvuurtje, lekker eten, dieren en mooie plantjes in het bos. Ik hou van een goede voorbereiding, zodat wij een plan A hebben en vervolgens  in de praktijk lekker plan B kunnen uitvoeren.

In het dagelijks leven ben ik digital projectleider en volleybal ik graag.

IMG_6058
Buitendoor-bestuur-Floris
Buitendoor-bestuur-Floris
Buitendoor-bestuur-Floris

Floris

100 woorden

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur arcu leo, posuere eget leo vel, volutpat tincidunt ex. Quisque hendrerit tempor tortor in porta. Pellentesque sit amet varius est. Curabitur fermentum leo at diam semper varius. Fusce enim risus, lacinia nec lectus ac, tempor blandit tellus. Suspendisse vitae pretium leo. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Fusce tempus tellus at lorem tempor rutrum. Donec dapibus nisl non felis mollis facilisis.

Nullam nunc tortor, dapibus a turpis nec, auctor bibendum dui. Pellentesque a urna ac sem tempor dictum quis eget massa. Vivamus quis ligula.

Buitendoor-bestuur-Floris

Floris

100 woorden

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur arcu leo, posuere eget leo vel, volutpat tincidunt ex. Quisque hendrerit tempor tortor in porta. Pellentesque sit amet varius est. Curabitur fermentum leo at diam semper varius. Fusce enim risus, lacinia nec lectus ac, tempor blandit tellus. Suspendisse vitae pretium leo. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Fusce tempus tellus at lorem tempor rutrum. Donec dapibus nisl non felis mollis facilisis.

Nullam nunc tortor, dapibus a turpis nec, auctor bibendum dui. Pellentesque a urna ac sem tempor dictum quis eget massa. Vivamus quis ligula.