Trainingen

Trainingen en workshops

Inhoudelijke trainingen en workshops op maat voor jongeren, docenten en organisaties.

Diepgang buiten de gebruikelijke lesstof

 

Hoe creëer je een leeromgeving waarin samenwerking plaatsvindt? Hoe kan je ervaringsleren inzetten als middel voor de ontwikkeling van een klas, de leerlingen/studenten, en misschien ook wel je eigen (docenten)team?

 

Buitendoor biedt op aanvraag trainingen en workshops aan rondom dit soort vraagstukken. Hierbij laten we ons leiden door onze ruime trainerservaring, eigen ervaringen en diverse theorieën en methodieken, zoals omschreven in ons boek ‘Verbinding door avontuur’. Onze trainingen kenmerken zich door een grote mate van interactie en worden zeer gewaardeerd door de combinatie van theorie en actieve werkvormen waarin we het ervaringsleren direct in de praktijk brengen.

Mogelijke thema’s: ervarend leren, communicatiestijlen, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap, samenwerking, groepsdynamica, werken met jongeren, werken met vrijwilligers, risico en veiligheid.

 

Neem contact op met ons voor meer informatie, het bespreken van de mogelijkheden en een offerte op maat.

Masterclass communicatiestijlen

 

Een jaarlijks terugkerende, toegankelijke en zeer hoog gewaardeerde training is de masterclass communicatiestijlen. Tijdens een weekend op Kamp Buitendoor word je meegenomen in de wereld van effectief communiceren. Vragen die daarbij aan bod komen zijn o.a.: Welke verschillende voorkeuren in communicatiestijlen zien we? Wat is je eigen voorkeur? Hoe kan je beter aansluiten bij de ander en zorgen dat je boodschap beter overkomt?

De masterclass vindt plaats op Kamp Buitendoor of andere centrale locatie, met de buitenlucht als leslokaal, en kenmerkt zich door de combinatie van inhoudelijk informatief, ervarend leren en een plezierige sfeer.

 

Wie: Iedereen (18+) die meer inzicht wil in verschillende communicatiestijlen, zijn/haar eigen voorkeuren en hoe de communicatie met een ander te verbeteren of effectiever te maken
Wanneer: houd deze site en onze sociale media in de gaten voor informatie over de training in 2024