Ardennen

Avontuur in de Ardennen

Ben jij klaar om op avontuur te gaan? Jij kan samen met andere jongeren toffe dingen doen in de Ardennen met een goede sfeer en een enthousiast stafteam! Het is een week waar heel veel kan terwijl we rekening houden met elkaar.

Denk hierbij aan spellen spelen en kletsen bij een kampvuur maar ook aan klimmen, abseilen, hiken (en verdwalen ;)), mountainbiken of boogschieten. Tijdens de week is er genoeg ruimte voor spontane acties.

 

Let op: vervoer naar de start- en eindlocatie is niet inbegrepen, maar net als in 2023 vertrekken we met een aantal stafleden en deelnemers vanaf een centraal treinstation in Nederland. We raden deelnemers aan om daar of onderweg aan te sluiten, zodat we onze gezamenlijke week al tijdens de reis naar de Ardennen starten. Bovendien bieden we alle deelnemers aan om gezamenlijk een groepsticket te kopen voor hun treinreis, waardoor de kosten beperkt blijven.

Doelgroep: 15-18 jaar
Wanneer: 5-12 augustus 2024
Prijs: € 495

 

 

We zullen ons bevinden in de natuur van de Belgische en Franse Ardennen: daar zijn bergen, bos, weilanden, kleine franstalige dorpjes en rivieren. Het kamp vindt plaats op een mooi privé-kampterrein in België. Op en rondom het terrein vind je onder andere: een kampvuurplek, beekje, basketbalveld, voetbalveld en natuurlijk ook veel bos. We slapen in hutjes en er is een overdekte buitenkeuken. Buitendoor komt al een lange tijd op deze kamplocatie en kent de omgeving ontzettend goed. Hier maken we goed gebruik van omdat we ook van het terrein afgaan.

Het Ardennenkamp is een avontuurlijke week vol met activiteiten zoals klimmen, abseilen, kanovaren en mountainbiken. Daarbij gaan we ook op bivak, dit is een meerdaagse tocht waarbij jij en je groepje met behulp van kaart en kompas een weg door de bergachtige Ardennen banen. Je gaat slapen in je zelfgebouwde tent midden in de natuur zoals bij een kabbelende rivier of een open plek in het bos. Natuurlijk kunnen activiteiten zoals een bonte avond, koken op vuur en zwemmen in een beekje niet ontbreken. En dan blijft er ook nog tijd over voor andere activiteiten zoals (avond)spellen en boogschieten. 

Tijdens het kamp staat samen een toffe week beleven centraal bij het stafteam. Van tevoren maken we een plan maar deze passen we graag aan op de behoeftes en wensen van de deelnemers. We vinden het leuk om ideeën te horen en spontane avonturen te beleven. 

Kortom we gaan samen een avontuurlijke week beleven met afwisselende activiteiten in de Ardennen!

Eerst deelnemer, en nu staflid

Sinds Wouter voor het eerst is meegegaan als deelnemer met het Ardennenkamp is zijn definitie voor vriendschap totaal veranderd. Hij kwam voor het avontuur zoals een fikkie stoken, mountainbiken, klimmen en alle uitdagingen die bij het kamp komen kijken. Maar hij bleef terugkomen voor de mensen en de goede sfeer. Sinds 2018 is Wouter zelf vrijwilliger en organiseert hij, samen met anderen, met veel enthousiasme het Ardennenkamp. Voor hem is het een geslaagde week als iedereen zich thuis voelt met elkaar.

Ervaring deelnemer

Ik ben zelf meerdere keren mee geweest, en ik heb iedere keer echt een geweldige week gehad!

Ik heb mezelf flink uit kunnen dagen, heb hele mooie locaties kunnen zien in de Ardennen, en hele leuke mensen ontmoet.

Veel waarvan ik na het kamp nog vaak gezien heb, en wie goede vrienden geworden zijn.

Met geweldige andere mensen op avontuur!

Gave plekken zoals het hoogste punt in de omgeving: Tour du Millénaire (de Milleniumtoren)

's Avonds in het donker gaat het avontuur gewoon door!

Je gaat zelf kaart en compas leren lezen om zo de routes te weten

Buitendoor is een stichting van vrijwilligers die enthousiast zijn over samen avonturen beleven. De vrijwilligers worden opgeleid tot zelfstandig instructeurs die activiteiten kunnen begeleiden zoals klimmen, mountainbiken, boomhut bouwen en teambuilding.
Alle programma’s worden vanuit enthousiasme gedaan doordat het georganiseerd wordt door vrijwilligers. 

Buitendoor staat voor verbinding door middel van avontuur. Dit doen we door allemaal vette activiteiten te doen maar ook door een sfeer te creëren waarbij iedereen zijn verhaal mag doen. We vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen zich prettig voelt en een fijne week heeft. We doen spellen waarbij samenwerken nodig is om dit aan te wakkeren voor de andere activiteiten.

Naast het Ardennenkamp verzorgt Buitendoor ook andere programma’s voor jongeren en scholen, zowel in Nederland als internationaal. We doen al onze programma’s buiten in de natuur en behandelen deze dan ook met respect. Hier besteden wij ook aandacht aan tijdens onze programma’s.

Waar gaan we heen?

Naar de ardennen, op het trein van de YWCA: Les Fauvettes

Hoe gaan we naar de ardennen?

Gezamelijk met de trein of eigen vervoer

Mocht je mee met de trein mee willen vergeet dan niet de optie groepsticket aan te clicken, dan reis je het goedkoopste en makkelijkste

Heb ik een paspoort nodig?

Je hebt een geldig paspoort of ID-kaart nodig

We zitten in België maar erg dicht op de grens van Frankrijk, waar we gedurende de week ook zullen komen

Doen we alle activiteiten die beschreven staan op de website?

We passen de activiteiten aan op onder andere het weer. Zo is het bijvoorbeeld niet elk jaar mogelijk om te kanoën door droogte.

Ik heb een dieetwens, kan hier rekening mee gehouden worden?

Ja zeker! Voorgaand aan het kamp kan je bij je aanmelding je dieetwensen doorgeven zijn zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Deze kan je mailen naar stef.boelens@gmail.com. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.